no-nonsenseno-nonsense - consulting...

Klanten willen Belgische e-commerce sites

Duidelijke opportuniteiten

Belgische ondernemingen en e-commerce

Veel sites maar weinig commerce...

  • De Belgische ondernemingen vinden het belangrijk om aanwezig te zijn op Internet, 76% van hen heeft een website. Dit is vlot boven het Europees gemiddelde dat op 64% ligt. Maar, slechts 6% van de Belgische sites bieden de mogelijkheid om online te betalen, het criterium om te kunnen spreken over e-commerce. Het Europees gemiddelde is 10% en al onze buurlanden doen het beter met 9% voor Duitsland, 11% voor Frankrijk, 17% voor Nederland en 19% voor het Verenigd Koninkrijk.


* Data refer to January 2008, except for France (month before data collection, carried out between 11/2007 and 3/2008), Netherlands (end 2007) and United Kingdom (December 2007) ** EU27 aggregates exclude Greece. The survey covered enterprises with at least 10 persons employed. (Source : Eurostat)

 

  • In Frankrijk hebben dalende retailresultaten en de stijgende e-commercecijfers verschillende distributieketens zoals Darty, Etam, Kiabi, Conforama of Celio, overtuigd om de stap te zetten naar Internetverkoop. « Deze merken hebben geen andere keuze, zegt Marc Lolivier, voorzitter van Fevad. Hun evolutie naar e-commerce wordt gedicteerd door de consumenten die vandaag via Internet willen kopen en geen genoegen meer nemen met vitrine-sites. Maar vooral ook door de concurrentiedruk van Internet Pure Players binnen bepaalde sectoren.» In België hebben Eldi, A.S.Adventure en Ici Paris XL, in 2009, de stap gezet naar e-commerce.
  • Men kan zich afvragen of de traditionele distributiemerken nog kunnen concurreren met het succes van de gevestigde Pure Players. Indien men naar huidige situatie kijkt in de landen waar de e-commerce het verst gevorderd is, is het antwoord positief. In de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk zijn de traditionele retailers ook de huidige marktleiders van de e-commerce geworden. Walmart en Tesco hebben niettegenstaande hun late start hun e-commerce-bocht perfect genomen.

Lees : De voordelen van e-commerce
customer service software technical support
Live Chat by Comm100